COMPTOIR SUCRIER LAUREAAT VAKJURY PRIJS ‘HET SCHOONSTE GEBOUW’ - 10/2015 -
Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN won met het project Comptoir Sucrier de vakjury prijs van ‘Het Schoonste Gebouw – Monumenten en welstandsprijs Stad Antwerpen 2015’

BERGHOEVE LAUREAAT RENOVATIE AWARD - 07/2015 -
Op het event ‘I Am Architect’ nam Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN de renovatie award – Buitengewoon Belgisch Bouwen - in ontvangst voor de renovatie van een langgevelhoeve.

BEN ARCHITECT - 03/2015 -
Verdickt & Verdickt behaalde het BEN-label (Bijna energie neutraal bouwen). Het bewijs dat passief bouwen en bijna energie neutrale gebouwen ook architecturaal verfijnd kunnen zijn.

NAV WAASLAND - 03/2015 -
NAV Waasland organiseert een projectbezoek aan de WDT-loods en woon- en werkerf Comptoir Sucrier op do. 19 maart 2015. Inschrijven doe je hier.

ARCH+
Verdickt & Verdickt werden geselecteerd met drie projecten voor het toekomstige zomer nummer van het internationaal vooraanstaande architectuurtijdschrift ARCH+, dat een thema nummer wijdt aan het succes van de Vlaamse architectuur.

SELECTIE BUITENGEWOON BELGISCH BOUWEN ‘2015’ - 01/2015 -
De verbouwing van een langgevelhoeve tot hedendaagse woning in een authentiek kader werd geselecteerd als 1 van de 50 referentieprojecten in de nieuwste uitgave van At Home Publishers. Stemmen voor de LIKE-award kan je hier:

KROONJUWEEL - 01/2015 -
Het nieuwe tijdschrift voor architecten ‘Focus Archi’ publiceerde een artikel over de renovatie en herbestemming van de voormalige WDT-loods in Park Spoor Noord onder de titel ‘Kroonjuweel’.
30 BELGISCHE TOP ARCHITECTEN - 01/2015 -
Het tijdschrift ‘Plan’ selecteerde Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN voor hun introductienummer waarin 30 Belgische Architecten werd gevraagd naar hun toekomstvisie. Het integrale artikel vindt je hier:
HERBESTEMMING & RENOVATIE -06/2014-
Interview over de vise & aanpak van Veridickt & Verdickt ARCHITECTEN en de voorliefde voor gebouwen met een ziel.
BERGHOEVE OPGELEVERD -05/2014-
De verbouwing van deze langgevelhoeve gelegen in agrarisch landschap: hedendaags & authentiek.
 

COTTAGE WONING IN WOONSPECIAL GVA CittA -04/2014-
Het volledige artikel‘Cottage woning uit interbellum wordt OPEN HUIS’ kan je hier bekijken.
JAARBOEK ARCHITECTUUR VLAANDEREN -04/2014-
De herbestemming van de WDT-loodsen werd geselecteerd voor publicatie in het jaarboek architectuur Vlaanderen 2014.
NOMINATIE BELGIAN ARCHITECTUUR AWARDS 2014 -03/2014-
Op woensdag 26 februari 2014 werden op BATIBOUW naar jaarlijkse traditie de prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt. Verdickt & Verdickt werden genomineerd in de categorie publieke gebouwen voor de herbestemming van de WDT-loodsen
KOM BINNEN!
Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN heeft het genoegen u uit te nodigen op de tentoonstelling 'Kom Binnen!' met fotowerk van Evy Raes. Vernissage op donderdag 15 mei 2014 om 19.00. Inleiding: Luc De Vos. Foto's van het event vind je hier:
 

LIKE AWARD
Bij de lancering van het boek 'Buitengewoon Belgisch Bouwen' wordt de LIKE AWARD uitgereikt voor het project met de meeste likes. Met de renovatie van een authentieke cottagewoning als één van de vijftig geselecteerde projecten in het boek mogen we alvast niet klagen.
Sterker nog.... vorig jaar werd ons project 'Comptoir Sucrier' laureaat van de LIKE AWARD. Beter doen wordt dus moeilijk. Niet klagen kan jubelen worden, indien jullie het project met kengetal nr. 43 massaal liken, Klik hier
PASSIEF - LAGE ENERGIE
Een blik op enkele lopende werven van woningen met hoge energetische performantie.
 

ANTWERPEN@WORK
In deze reportage zoekt Antwerpen@work de Antwerpse architecten Verdickt en Verdickt op. Deze broers en hun medewerkers staan garant voor duurzaam en betaalbaar bouwen en verbouwen. Niet voor niets wonnen ze met hun verbouwde suikerfabriek in Antwerpen Noord een eervolle nominatie voor de gloednieuwe prijs "The Blue House".
 

ARCHITECTENCAFE KBKW
Verdickt en Verdickt architecten zijn de sprekers voor het vierde architectuurcafé dat begin november door de Koninklijke Bouwmeesterskring West-Vlaanderen wordt georganiseerd. Deze vierde editie van het architectuurcafé vindt plaats 5/11 om 20.00 in de Kazematten te Ieper.
UNE BRICK DANS LE VENTRE ‘Comptoir Sucrier’ - 10/2013 -
Het populaire RTBF programma ‘Une brick dans le ventre’ bezocht het woon- en werferf ‘Comptoir Sucrier’.
 

SELECTIE BUITENGEWOON BELGISCH BOUWEN 2014
De renovatie van een authentieke, karaktervolle cottagewoning en de transformatie tot een open, hedendaagse loftwoning werd geselecteerd als 1 van de 50 projecten in de nieuwste uitgave van At Home Publishers.
XTRA MAGAZINE
Xtra Magazine met als centraal thema interieur plaatse het project Comptoir Sucrier op de cover. Het volledige artikel ‘Wonen en werken in een oude suikerfabriek’ kan je hier bekijken.
DAG VAN DE ARCHITECTUUR
Onder het thema bloeiende landschappen vond op 13/10 de dag van de architectuur plaats. Het gemeenschapcentrum ‘Den Ichter’ te Opglabbeek was één van de te bezoeken projecten.
TEN HUIZE VAN ... -09/2013-
Op vrijdag 27 september is de Bond van Vlaamse Architecten te gast bij de gebroeders Verdickt uit Antwerpen. Het event kadert in de reeks 'Ten huize van ...'. De activiteit past binnen het jaarthema van BVA. BVA koos er immers voor dit jaar in het bijzonder te focussen op alternatieve woonvormen als hedendaags antwoord op de beperkte beschikbare ruimte, duurzaamheidsoverwegingen en sociale evoluties.
LAUREAAT BIS RENOVATIE AWARD -09/2013-
Het project voor de herbestemming van een voormalige suikernatie tot woon- en werkerf werd laureaat van de 'BIS renovatie award 2013'. De realisatie zal worden voorgesteld aan het grote publiek tijdens de bisbeurs, van 5 t.e.m. 13 oktober.
HOOVERPHONIC IN STEENBAKKERIJ -07/2013-
Hooverphonic werkt aan een nieuwe plaat en doet dat niet in een stoffige studio, maar bij mensen thuis. Fans konden zichzelf kandidaat stellen. De band hield stand in een oude steenfabriek verbouwd door Verdickt & Verdickt.
BETER BOUWEN & VERBOUWEN ‘Terug naar de STAD’ - 07/2013 -
Uitgebreide publicatie over woon-en werkerf als voorbeeldproject voor wonen en werken in de toekomst en de visie en aanpak van renovatieprojecten door Verdickt & Verdickt.
LIKE AWARD ‘BUITENGEWOON EN BETAALBAAR WONEN’ -07/2013-
Verdickt & Verdickt ontving de publieksprijs tijdens de boekvoorstelling van het boek BUITENGEWOON EN BETAALBAAR WONEN. Hierin stellen 50 architecten recent werk voor in woord en beeld. Er werden twee projecten van het bureau in opgenomen: Comptoir Sucrier en Woning Puype.
EERSTE SEMINARIE DOOR ‘BOX 3’ IN COMPTOIR SUCRIER – 07/2013 –
27 en 28 mei vond een eerste seminarie plaats in de beschikbare presentatieruimte van Comptoir Sucrier. Onder het motto ‘een gekleurde blik op de toekomst’ werden inzichten in kleurtrends voor herfst / winter 2014-15 toelgelicht aan de 80 deelnemers.
 

NOMINATIE MIES VAN DE ROHE AWARD -01/2013-
De herbestemming van de WDT-loodsen tot evenementenhal, horeca, buurtsporthal en uitbreiding met een nieuwbouw sporthal werd genomineerd voor de prestigieuze 'European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2013'. Uitslag volgt in maart 2013.
PUBLICATIE IN DE PRAKTIJK -01/2013-
Het boek 'In de praktijk' bundelt inspiratie en informatie over de inrichting van de werkruimte van zelfstandigen en vrije beroepers. De Huisartsenpraktijk 'De Wijngaard' en Oogcentrum Goes, twee realisaties van Verdickt & Verdickt werden erin opgenomen als referentieproject.
NOMINATIE THE BLUE HOUSE/prijs -11/2012-
De herbestemming van een voormalige suikernatie tot woon- en werkerf werd bekroond met een nominatie voor de THE BLUE HOUSE/prijs. Deze prijs voor duurzaam en betaalbaar bouwen is een initiatief van de Stichting voor Toekomstige Generaties.
 

DS WONEN -08/2012-
Publicatie 'Luxelofts in suikerfabriek' in weekendbijlage 'De Standaard wonen': Chirurgisch gepimpt industrieel erfgoed. Het integrale artikel vind je hier:
PUBLICATIE BOUW & INTERIEUR -08/2012-
'driegevelwoning revisited' is de titel van een reportage over een recent afgewerkte nieuwbouw woning te Berlare in het zomer nummer van 'BOUWEN & INTERIEUR'. Het integrale artikel vind je hier:
KANAAL Z BOUWMEESTERS
Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN was één van de vijf geportretteerde architectenbureaus in het TV-programma 'Bouwmeesters' op kanaal Z.
 

PASSIEFWONING -08/2012-
De vraag naar architecturaal verfijnde projecten met hoge energetische efficiëntie neemt gestaag toe in ons portfolio. Een voorbeeld van een vrijstaande nieuwbouw passiefwoning die heden uitgewerkt wordt naar realisatie toe.
 

BLUES & OYSTERS -08/2012-
Verdickt & Verdickt is co-sponser van de 13de editie van Blues & Oysters dewelke dit jaar zal plaatsvinden vrijdag 7 september 2010 in 'Bocadero'. Vrienden, kennissen en collega's werden uitgenodigd voor dit smaak- én spraakmakend event georganiseerd door de Lions Club Antwerpen Diamant. Meer info: www.bluesandoysters.be
VERHUIS KANTOOR -04/2012-
Ons nieuw adres vanaf 25.05: Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN cvba, Oudesteenweg 87.03, B-2060 Antwerpen. De realisatie werd als referentieproject getoond op het één Journaal. De link naar de nieuwsuitzending vind je hier: één journaal, 19.00, 25/05
PUBLICATIE ELEKTRO -04/2012-
Interview over het belang van dag- en kunstlicht in architectuur. Het integrale artikel vind je hier:
RENOVATIEDAG -04/2012-
Verdickt & Verdickt neemt deel aan de Vlaamse renovatiedag 2012. Het herbestemmingsproject van een suikernatie tot woon-en werk erf, waarin o.a. onze nieuwe kantoren zijn gelegen, wordt Zondag 20 mei opengesteld voor publiek.
 

PROJECT TONDELIER -04/2012-
Voor de architecturale invulling van een masterplan voor de voormalige gassite 'Tondelier' te Gent werd Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN geselecteerd samen met 9 andere bureaus. Het stedenbouwkundig ontwerp opgemaakt door Rapp+Rapp voorziet een duurzame, lage-energie woonwijk die de komende jaren in fases zal gerealiseerd worden.
V&V ’PASSIEF’ ACTIEF -03/2012-
De ontwikkelde know-how, studie en continue investering in opleiding m.b.t. duurzame en energetisch vooruitstrevende bouwconcepten, resulteerde deze maand o.a. in de aanvang van drie nieuwe, particuliere opdrachten: twee nieuwbouw passief woningen en één lage energie verbouwing.
HEDENDAAGSE RENOVATIE VOOR AUTHENTIEKE COTTAGE WONING -02/2012-
Het ontwerp voor de grondige renovatie van een cottage woning te Wilrijk combineert een hedendaagse, open woonsfeer met behoud van het authentieke, stijlvolle karakter.
 

FASHION CLUB 70 -01/2012-
Voor de realisatie van 3500 m² nieuwe showroomruimte gaf Fashion Club 70 opdracht aan Verdickt & Verdickt het voorgestelde concept uit te werken naar realisatie toe.
 

PUBLICATIE RENOSCRIIPTO -01/2012-
In Renoscripto is een artikel verschenen over de werking en ambities van het bureau. Bijkomend worden enkele lopende en gerealiseerde herbestemmingsprojecten toegelicht. Het integrale artikel vindt je hier:
LAUREAAT CADIX C2 -12/2011-
Voor de ontwikkeling van een energie neutraal bouwblok in de Cadix-wijk stelde Urban Capital een multidisciplinair ontwerpteam samen. Het team: Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN, Crepain-Binst architecture, avr-Architecten, Arjaan De Feyter, Cenergie, Hoorberghs en DS Engineering werd laureaat voor lot 1.
WDT-LOODSEN OP ARCHITECTURA -09/2011-
De vernieuwde WDT-loodsen zijn de kers op de taart voor het Park Spoor Noord. Het persartikel en interview over de realisatie vind je hier: http://www.architectura.be/nieuwsdetail_new.asp?id_tekst=2394&id=0&content=De
BILDINX
Project WDT-loods op de cover van het vakblad voor project- & utiliteitsbouw Buldinx. Het integrale artikel vind je hier: Buldinx nr.18, pp.20-25, 'De WDT-loodsen in het Park - minder is meer - Spoor Noord te Antwerpen', juni 2011.
UMICORE -07/2011-
Voor de renovatie en uitbreiding van kantoren voor Umicore Battery Recycling en Information Systems werden Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN uitgenodigd voor een besloten ideeënwedstrijd. De 3D-animatie vind je hier: http://vimeo.com/27569857
DE PRAATSTOEL
Verdickt & Verdickt was te gast in de rubriek 'de praatstoel' op architectura.be. Een interview over de zin en onzin van architectuur.
BROUWERIJSITE LAMOT -04/2011-
In opdracht van Keppel-Seghers Belgium wordt een eerste fase van het opgemaakte masterplan voor de uitbreiding van kantoren en integratie van het brouwershuis op de historisch waardevolle brouwerijsite 'Lamot' te Klein-Willebroek aangevat.
WATERBOUWKUNIDIG LABO -04/2011-
De kandidatuur voor de volledige studieopdracht voor de bouw van een nieuwe kantoortoren en renovatie van de bestaande proefhallen en bestuursgebouw werd weerhouden. Heden wordt het schetsontwerp uitgewerkt.
SELECTIE SCHOLEN VAN MORGEN -04/2011-
De kandidatuur voor de 'D' aspecten van het DBFM programma 'Scholen van Morgen' werd weerhouden.
BLUES & OYSTERS -08/2010-
Verdickt & Verdickt is co-sponser van de 11de editie van Blues & Oysters dewelke dit jaar zal plaatsvinden vrijdag 10 september 2010 in 'Strantwerpen'. Vrienden, kennissen en collega's werden uitgenodigd voor dit smaak- én spraakmakend event georganiseerd door de Lions Club Antwerpen Diamant. Meer info: www.bluesandoysters.be
WDT-LOODS: WERF FASE -08/2010-
In augustus 2009 startte de werffase voor de herbestemming van de WDT-loodsen tot evenementenhal, horeca, kantoren, buurtsporthal en de uitbreiding met een nieuwbouw sporthal. Volgende slideshow geeft een impressie van de werkzaamheden tot op heden.
 

VERDICKT & VERDICKT ARCHITECTEN IN KNACK EXTRA -04/2010-
In Knack Extra van vrijdag 9 april is een artikel verschenen over de samenwerking tussen bouwheer en architect . In het interview wordt onze visie en plan van aanpak toegelicht. Meer info: Knack Extra nr.6, pp. 10-13, intervieuw met architecten Carl en Nico Verdickt, 9 april 2010
SELECTIE OPEN OPROEP 17 -03/2010-
De kandidatuur voor de volledige studieopdracht voor de bouw van een nieuwbouw voor het buitengewoon basisonderwijs te Niel werd weerhouden. Heden wordt het schetsontwerp uitgewerkt.
ARCHIGOLD CUP 2010 -03/2010-
Ook dit jaar bewezen we beter te kunnen tekenen dan te voetballen. Het eindklassement en tornooifoto's zijn te bekijken op www.archigoldcupbva.be
ARCHITECTS FOR TOMORROW + -02/2010-
Zaterdag 27 februari geeft architect Nico Verdickt, toelichting hoe hun bureau creativiteit & rendement op elkaar afstemmen. Doorheen het verhaal loopt de verbouwing van de WDT-loods als rode draad en dit op locatie! Meer info: http://www.architectsfortomorrowplus.be/site/terugblik_detail.php?id=2
HERBESTEMMING STEENBAKKERIJ OP ECHO-LOGIS -03/2010-
De herbestemming van een steenbakkerij tot woning was onderwerp van een reportage over duurzaam bouwen op France 5.
 

LAUREAAT WIENERBERGER BAKSTEEN AWARD -10/2009-
Het project voor de herbestemming van een steenbakkerij tot woning werd genomineerd voor de 'Belgische prijs Architectuur en energie 2009' in de categorieën 'eengezinswoningen', 'renovatieprijs' en werd laureaat van de baksteen award. Meer info:
http://www.vlaamsearchitectuur.be/architectuur/nieuwsdetail_new.asp?id_tekst=425
VERDICKT & VERDICKT ARCHITECTEN IN KNACK -10/2009-
In Knack van vrijdag 25 maart is een artikel verschenen over onze realisaties en visie. De onvoltooide eeuwigheid van twee architecten, 25 maart 2009.
Het integrale artikel vind je hier:
LAUREAAT BIS RENOVATIE AWARD -10/2009-
Het project voor de herbestemming van een steenbakkerij tot woning werd laureaat voor de 'BIS renovatie award 2009'.
SELECTIE OPEN OPROEP 15 -10/2009-
De kandidatuur voor de volledige studieopdracht voor de bouw van een nieuwbouw voor het buitengewoon basisonderwijs te Niel werd weerhouden. Heden wordt het schetsontwerp uitgewerkt.
PUBLICATIE RENOSCRIPTO -06/2009-
Naar aanleiding van het verbouwen van een pakhuis tot artsenspraktijk verschijnt in het juni nummer van Renoscripto een artikel over de realisatie. Meer info: klik hier
NOMINATIE BELGISCHE PRIJS VOOR ARCHITECTUUR & ENERGIE 2009
-06/2009-
Het project voor de herbestemming van een steenbakkerij tot woning werd genomineerd voor de 'Belgische prijs Architectuur & Energie 2009'. De 18 geselecteerde projecten in de categorie privé woningen zijn te bekijken op http://www.fab-arch.be/awards/nl/archiven_project.php?id_concours=99
RAAMOVEREENKOMST STAD ANTWERPEN -06/2009-
De kandidatuur van Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN werd weerhouden voor de samenstelling van een pool van ontwerpers voor grotere nieuwbouw- of vernieuwbouwprojecten ingericht door de dienst Patrumoniumonderhoud van de stad Antwerpen.
LOCATIE NIEUWE FILM JAN VERHEYEN -06/2009-
De verbouwing van een magazijn tot woning zal gebruikt worden als locatie voor de nieuwe langspeelfilm van Jan Verheyen. Meer info: klik hier
SERREWONING OP YATZER - 06/2009-
De realisatie van een serrewoning werd gepubliceerd op toonaangevend internationaal architectuurplatform Yatzer, 'a unique greenhouse in Belgium'. Meer info:
http://www.yatzer.com/1557_a_unique_greenhouse_in_belgium
STEENBAKKERIJ LAMBRECHT-PINXTEN -02/2009-
Het programma 'Dit is mijn huis' (Vitaya) belicht dd 28.02.2009 om 19.45 de verbouwing van een steenbakkerij tot woning in de rubriek droomwoningen.
SELECTIE OPEN OPROEP 16 -02/2009-
De kandidatuur voor volledige studieopdracht voor de herinrichting van het Oud Gemeentehuis te Kapellen en de omvorming tot horeca, tentoonstellingsruimte en polyvalente zaal werd weerhouden uit 94 kandidaten. Heden wordt het schetsontwerp uitgewerkt.
ARCHIGOLDCUP 2009 -02/2009-
Onze bedenkelijke voetbalkwaliteiten zijn te volgen op http://www.archigoldcupbva.be.
AGFA-GEVAERT -02/2009-
In opdracht van Banimmo werd het ontwerp aangevat voor de restyling van 6500 m2 kantoren op de voormalige Agfa-Gevaert site te Kontich.
DMM -02/2009-
Naar aanleiding van de selectie '44 Young architects' verschijnt in De Morgen Magazine dd. 21.02.2009 een artikel over Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN 'Op zoek naar de essentie van een gebouw'.
Het integrale artikel vind je hier: